Biografie

 

Als kind uit een niet-artminded gezin, geboren in het laatste oorlogsjaar, was hij op zeer jonge leeftijd al met kunst begaan, wat door zijn omgeving niet even goed werd begrepen.

Hij begon zijn loopbaan na een technische opleiding, waarna hij naar de kunstacademie wilde. Zijn ouders waren daar niet mee eens en dus ging dit niet door. Dan maar een opleiding als werktuigbouwkundig tekenaar, want getekend zou er worden.

 

Doch dit gaf hem geen bevrediging vanwege de geringe creatieve mogelijkheden in deze bedrijfstak. Hierna volgde hij een opleiding als jachtbouwer en was succesvol werkzaam als ontwerper van jachten en vissersschepen. In de werktuigbouwperiode volgde hij een tweetal cursussen tekenen en schilderen aan de Kunst Academie Minerva te Groningen. Er waren diverse exposities van zijn werken. Zijn eerste expositie hield hij al op negentienjarige leeftijd in de toenmalige bekende galerie "Het Voorhuis" te Veendam. Bij vlagen werden er grote en minder grote hoeveelheden werken, variërend van aquarel, olieverf en beeldhouwwerken in steen en metaal geproduceerd.

 

Na een meerjarige cursus model boetseren aan het Kunsten Centrum in Groningen, waar gewerkt werd met klei en modelwas, heeft hij zich de techniek van het brons gieten eigen gemaakt.

 De laatste jaren heeft hij zich (bijna) helemaal toegelegd op de productie geboetseerde beelden die in brons gegoten worden. Daarnaast maakt hij ook “constructiebeelden” gevormd metaal zoals messing en diverse staal soorten.

Speciaal de bewerking van metaal heeft zijn grote voorkeur. Hierbij komt zijn technische opleiding en zijn speciaal hiervoor uitgerust atelier, zeer van pas.

 

Het beeld van Sicco Mansholt is een samenstelling van twee absoluut verschillende technieken. Het realistisch gegoten bronzen borstbeeld is verwerkt in een lichaam gemaakt van verschillende metalen zoals messing, koper en Roest Vast Staal welke zijn bewerkt en gelast tot een geheel.

Het is een figuratief geconstrueerd beeld van roest vrij staal en messing gelast met brons van twee meter hoog.

 Hij heeft zich daarnaast ook als schrijver en dichter in de Groningertaal gemanifesteerd.

 

In 2003 ontwierp hij voor zichzelf een prachtige neo-klassieke villa In Nieuwolda. Dit een is dermate groot succes gebleken dat ze nu met de twaalfde woning van hem aan het bouwen zijn.